top of page

EXPEDITIEME.Yoehoeeee...Een nieuw logo!!!


Met een verhaal. En dat wil ik nu graag met je delen.


Een verhaal dat begint bij de kern van het bestaan: de reis naar binnen. Een reis die we allemaal maken, soms bewust, soms onbewust, maar altijd op zoek naar antwoorden op de grote vragen van het leven: wie ben ik, wat wil ik, wie wil ik zijn, en hoe kom ik daar?

Om een gelukkig leven te leiden.


Het nieuwe logo van ExpeditieME. vertelt precies dat verhaal - een verhaal van innerlijke ontdekkingsreizen, zelfreflectie en transformatie.


De reis begon natuurlijk bij mezelf.


Ik was op zoek naar geluk. Ik wilde me gelukkig voelen. Dat deed ik door op zoek te gaan naar dingen buiten mij die me gelukkig moesten maken. Een mooi huis, dure auto, veel vakanties etc. en bevestiging van anderen dat ik goed bezig was.


Alleen elke keer als ik weer een nieuw doel had gehaald, dan voelde ik me niet gelukkiger., maar juist leeg. Het gaf helemaal geen voldoening.

Soms gaf het een tijdelijke rush, euforie of adrenaline stoot.

Maar al snel werd me duidelijk dat dit niet het geluk was waar ik naar op zoek was.


Ook voelde ik mezelf anders, niet passend in de norm. Altijd bezig om me aan te passen aan mijn omgeving.


Dat zorgde ervoor dat ik vaak moe was aan het eind van de week. Vaak ziek. En belandde ik uiteindelijk in een burnout. Waarbij ik zelfs gedachtes had als: "Van mij hoeft het leven niet meer."


Een tijd geleden heb ik besloten dat ik op nummer 1 sta en begon ik aan een reis naar binnen, op zoek naar mijn ware zelf.


Ik was een wandelend hoofd, vol ideeën en gedachten, maar steeds verder verwijderd van de signalen van mijn lichaam. Langzaam begon ik contact te maken met mijn lichaam, te luisteren naar de signalen en te handelen op basis van die wijsheid. Steeds meer werd ik stil, om ruimte te geven aan mijn innerlijke stem (intuïtie).


Die reis ben ik nu nog steeds aan het maken. Ik realiseer me steeds meer dat geluk niet van buitenaf komt, maar al in je zit.

Het is dus ook iets anders, dan de rush of euforie zoals ik die net benoemde.


En als je dat geluk uit jezelf kunt halen, maakt het niet meer uit in wat voor situatie of omgeving je je bevindt.

Ik vind de boeken van Edith Eger zo mooi. Zij heeft in de Tweede Wereld oorlog in een concentratiekamp gezeten en hoe zij met die situatie omging, vind ik zo inspirerend.


ExpeditieME. staat niet alleen voor mijn persoonlijke reis, maar ook voor de reis van vele anderen die niet gelukkig zijn, zich anders voelen, die zich niet begrepen voelen in een wereld die soms lijkt te draaien om conformiteit. 


Ik werk o.a. met mensen die neurodivergent zijn - mensen met autisme, hoogbegaafdheid, ADHD, hooggevoeligheid - mensen die zich anders voelen en zichzelf willen ontdekken in een wereld die niet altijd begrijpend is.


Vorige week had ik nog de eer om met ITvitae en Dick Swaab op het podium te staan, waar we samen informatie deelden over de werking van ons brein. Dick Swaab benadrukte daar dat ieder brein uniek is - een krachtige herinnering dat we allemaal anders en uniek zijn.


Dus voelen we ons allemaal niet anders? En uniek?

En maakt het niet uit of je nu wel of geen 'label' hebt.


Volgens mij voelen veel mensen zich anders, maar durven niet zichzelf te zijn. En dragen een masker om te 'overleven' op het werk, in een relatie, met vrienden.

Maar ze hebben wel dat verlangen om te zijn wie ze willen zijn!


Ik nodig iedereen uit om mee te gaan op expeditie. ExpeditieME., op een reis van zelfontdekking en zelfacceptatie.


We zoeken tegenwoordig vaak naar antwoorden in ons hoofd, terwijl de echte antwoorden te vinden zijn in ons lichaam, in ons hart, onze buik. Daar waar onze intuïtie woont, daar waar we echt verbonden zijn met ons ware zelf. En vanuit die verbinding kan ons hoofd ons helpen om onze dromen waar te maken, om stappen te zetten en bewuste keuzes te maken.


Dus, lieve lezer, laten we samen op expeditieME. gaan. Laten we die reis naar binnen maken, om te ontdekken wie we werkelijk zijn. Laten we luisteren naar de wijsheid van ons lichaam en ons hart, en van daaruit stappen zetten naar een leven dat echt van ons is, zodat we kunnen zijn wie we willen zijn.


De wereld wacht op jouw UNIEKE zelf!


138 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page