top of page

De happy meter

Hoe gelukkig ben jij met je werk? Neem je wel eens de tijd om hier bij stil te staan? Vragen als; doe ik het werk waar ik gelukkig van word? Leef je op dit moment je droom? Of zit je eigenlijk helemaal niet op je plek. Pak nu dat moment en doe 'de happy meter'.Gemiddeld spenderen we 90.000 uur van ons leven aan werk. Daar komt een gemiddelde reistijd van 42,5 minuten per dag bij. Uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau blijkt dat de Nederlandse werknemer over het algemeen heel erg tevreden is over zijn/haar werk. Daar staat tegenover dat 34% van de Nederlanders zich minstens 1 dag per week opgejaagd voelt. Ook rapporteert 16% van de werknemers burn-out klachten en is daarmee beroepsziekte nummer 1.


Nieuwsgierig hoe jij ervoor staat? Doe de happy meter.

Hieronder zie je een aantal vragen staan die te maken hebben met je huidige werk.

Denk er niet teveel bij na en beantwoord de vragen op basis van je gevoel.

Geef iedere vraag een cijfer tussen de 1 en 10. Tel deze aan het eind bij elkaar op en deel door 12.


1. Ik haal veel voldoening uit mijn werk.

2. Ik zou dit werk nog steeds doen als ik er niet voor betaald zou krijgen.

3. Ik krijg betaald voor wat ik waard ben.

4. Ik krijg energie van mijn werk en voel me fit.

5. Ik zie mezelf dit werk over 25 jaar nog doen.

6. Ik kan goed overweg met mijn manager.

7. Ik ben trots op mijn organisatie en vertel hier graag over.

8. Ik ben blij met mijn manager.

9. Ik heb leuke collega's.

10. Ik word gewaardeerd om wat ik doe.

11. Mijn talenten worden volledig benut.

12. Mijn werk doe ik met passie.


Op welk cijfer kom je uit?

Komt dit cijfer overeen met het cijfer wat je zou willen?


Wat doen deze cijfers met je? Zet het je aan het denken?

Of wil direct actie ondernemen?

Als het cijfer naar jouw idee te laag is, is een logische volgende stap om in kaart te gaan brengen hoe de situatie er zou uitzien bij, het cijfer dat je graag zou willen hebben.


Wil je hiermee aan de slag?

Check dan de onderstaande blog:
91 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page