top of page

En, en, en....

Ik zit vandaag heerlijk op mijn Sub een stukje te kanoën en stel mezelf de vraag; moet je kiezen voor 1 ding? Kies je voor je carrière of kies je voor je gezin?

Of....kan het en, en, en...?Het is een prachtige dag en de zon schijnt. Ik heb net mijn nichtje weggebracht, die was blijven slapen, nadat we gisteren naar de Efteling waren geweest.

Eigenlijk wilde ik werken aan mijn website en andere zaken die ik voor mijn bedrijf allemaal nog wilde regelen.


Maar ik had even een break nodig en pakte mijn board. Op het water, druk aan het peddelen, ging deze vraag door mijn hoofd. Ik volg ook veel bekende ondernemers, waarvan de één nog harder dan de ander roept hoeveel uur ze in hun bedrijf steken. Moet ik dan al mijn tijd aan mijn bedrijf besteden om succesvol te zijn? Kan ik dan niet ook tijd besteden aan mijn familie, vrienden, sporten, reizen, lekker eten etc?


Ik ben sinds januari voor mezelf begonnen en dan komt er best veel op je af. Zo op het water dobberend liet ik de afgelopen maanden even de revu passeren.

Ben ik alleen maar aan het werk?

Nee, het tegenovergestelde is juist het geval.

Zeker, ik werk hard, ik ben met veel veel verschillende dingen bezig. Het interessante is, dat ik geniet van (bijna :)) alles wat er voorbij komt. En eigenlijk van alles wat ik doe, krijg ik energie.

Daarnaast heb ik ook nog genoeg tijd om te genieten van mijn familie en vrienden, om te sporten, te genieten van de natuur en mooie reizen te maken.


Hoe heb ik dit gerealiseerd?


1. Focus

Er zijn voor mij een aantal zaken voor mij in mijn leven belangrijk. Dat zijn familie en vrienden, reizen, sociale impact, gezondheid, happy en vrijheid.

Ik heb voor mezelf mijn missie (droom) uitgeschreven en welke waarden hierbij horen. Doordat ik dit zo helder heb omschreven, denk ik bij iedere actie die ik doe, na of dat de juiste zet, op de juiste tijd is en past bij mijn droom en waarden.


Zo was het voor mij vandaag, blijf ik werken of ga ik ook even sporten?

Door te gaan sporten, kon ik even mijn hoofd leegmaken en had ik weer mega veel energie en ideeën om mijn werk af te maken. Binnen de kortste keren had ik mijn werk af en kon ik ook nog aandacht besteden aan mijn familie.

Het geeft zoveel energie om te voelen dat je dingen aan het doen bent die dicht bij jouw kern liggen.


2. Mindset

Er is voor iedereen meer dan genoeg van alles.

Als je zo naar de wereld kijkt is er ook voor jouw alles in overvloed. Alles wat je wilt hebben, kun je ook krijgen of bereiken. Het is maar hoe je je instelt. Je mindset bepaald de mate van overvloed.


3. Dankbaar

In deze maatschappij zijn we heel erg bezig met altijd maar vooruit te kijken en meer te willen. Sta af en toe ook even stil en bedenk eens wat je allemaal al hebt.

Waarschijnlijk zal je verbaasd zijn hoe mooi je leven nu al is! Pak je moment en geniet daar lekker van.


Ik ben heel benieuwd of jij volgens je droom en waarden leeft.

Ik zou het heel gaaf vinden als je deze droom met ons wilt delen.

42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page