top of page

De happy miljonair

Als happy miljonair, ga je met plezier naar je werk, je kan niet wachten tot de wekker gaat, je zit vol met ideeën. Als je thuiskomt bruis je nog van de energie. Je voelt je gelukkig en hebt plezier in je werk. Je hebt een doel in het leven. Ben jij al een happy miljonair?


Ik hoor je denken: 'Hennie, ben jij miljonair?'

Ja, ik ben zelfs multi miljonair. Ik ben namelijk gezond, kan mooie reizen maken, mijn ouders leven nog, ik heb een super lieve vriendin en fantastische vrienden. Door mijn werk heb ik enorm veel geleerd en heeft het mij gebracht waar ik nu sta. Ik ben een enorm dankbaar en gelukkig mens.

Miljonair in een andere betekenis dan geld?

Jazeker, in de zin van geluk en plezier.


Ben jij happy met je werk?

Ikzelf had een hele goede baan en verdiende lekker. Mijn werk was ook een groot deel van mijn identiteit. Ik ben commercieel directeur bij een software bedrijf.

Dat vond ik stoer om te vertellen.

Alleen was ik nou ook gelukkig met mijn werk?

Nee!

Het ging me prima af. Er waren zeker ook leuke dingen aan mijn werk, zoals het reizen.

Alleen haalde ik er niet meer genoeg plezier en voldoening uit en waren er ook echt zaken die me tegen stonden. Zaken zoals, alleen maar gericht op winst op korte termijn, halen van KPI's, de politiek binnen de organisatie etc, die mij steeds meer tegen gingen staan.

De logische volgende stap is nog hogerop te komen. Dat is ook weer mooi om te laten zien aan de buitenwereld.

Voor mij voelde dat alleen niet goed. Ik wil graag iets doen met meer sociale impact en iets dat dichter bij mij en mijn hart ligt. Ook door de druk die voor mij steeds groter voelde, wist ik dat ik een ander pad in moest slaan. Iets waar ik echt gelukkig van zou worden.


Alleen tja, dit werk deed ik al heel lang, wat ga je dan doen en hoe pak je dat aan?


Ik ben heel benieuwd of mensen (jij) dit herkennen, die tweestrijd: kies je voor meer en groter of aan de andere kant, meer willen luisteren naar je hart en je passie volgen?


De vraag is dan? Als ik voor iets anders ga, wat dichter bij mij ligt, maar ik (nog geen) ervaring mee heb, kan ik hier dan werk in vinden? Kan ik hier geld mee verdienen? Ben ik hier wel goed genoeg in?


Het antwoord is: JA!


Ik heb deze stap gezet en hier zijn nog vele andere voorbeelden van. Volgens het CBS waren er zelfs 937.000 mensen die een andere baan hebben gevonden in 2017. Tweederde hiervan heeft ook echt een carrière switch gemaakt.


Via deze blogs wil ik je meenemen in mijn reis en met je delen wat ik tijdens deze reis allemaal heb ontdekt, heb geleerd en heb meegemaakt.


Een ontdekkingstocht, naar wat er gebeurt in ons hoofd, in onze gedachten, onze overtuigingen.

Hoe is onze mindset? Moeten we streven naar meer geld, meer bezit, een betere carrière? Of hier juist afstand van doen? Of kan het beiden? Maakt geld gelukkig? Gaan meer rust en meer geld samen?


Zo reis ik veel naar andere landen en vind dat echt supergaaf. Het ontdekken van nieuwe continenten, culturen en gewoontes.

In bepaalde culturen zie ik ook dat zij anders leven. In deze culturen zie je dat spiritualiteit een grote rol speelt. Juist bij deze mensen zie je meer rust en acceptatie en dat fascineert me. Hoe zorg je ervoor dat je deze rust en acceptatie kunt gebruiken in onze drukke westerse wereld? Dit zonder dat je in een oranje gewaad op kantoor komt, wierook stokjes aansteekt, je het eerste anderhalf uur, ohmmmmmmm, roept en met je ogen dicht aan het mediteren bent om de juiste energie op kantoor op te wekken en naderhand iedereen voorziet van een lekker kopje, licht hallucinerende, kruiden thee.

Zie je het voor je trouwens? :)


Ook ben ik gefascineerd hoe bijvoorbeeld topsporters en acteurs etc, zo succesvol worden.

Wat maakt, dat zij zich onderscheiden van de rest?


Herken jij jezelf in het verhaal wat ik hier heb verteld? Ik ben erg benieuwd naar jouw verhalen.

Laat het me weten!


Ben je nieuwsgierig naar al mijn verhalen en ontdekkingen?

Check dan hier mijn blogs.


Liken is leuk, delen is top!

356 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page