top of page

Actie is de basis voor succes!

Volgens Arnold Schwarzenegger zijn er 5 regels voor succes. 'Work your ass off' is zijn allerbelangrijkste.

In deze blog neem ik ze alle vijf met je door.
Het verhaal van Arnold Schwarzenegger vind ik fantastisch. Ik ben gefascineerd hoe mensen succesvol kunnen zijn en wat ze onderscheid ten opzichte van anderen, waardoor ze de top bereiken. Een belangrijk onderdeel van succes is het doen, actie!

Hieronder lees je de filosofie van Arnold om succesvol te kunnen zijn:


1. Vind je visie

Met een heldere visie, kun je een duidelijk en concreet pad maken richting je doel. Arnold Schwarzenegger was opgegroeid net na de oorlog, tijdens de depressie. Hij zag een documentaire over Amerika en de mogelijkheden daar. Toen wist hij, daar wil ik naar toe!

De vraag was alleen nog HOE? Hoe kom ik daar? Niemand had geld in die tijd om te reizen.

Toen zag hij een blad over bodybuilden en in dat blad stond een interview met Reg Park. Daar zag hij zijn weg om naar Amerika te komen. Reg kwam ook uit een arm gezin in Engeland. Door heel hard te trainen was hij bodybuilding kampioen geworden. Door zijn gespierde lichaam werd hij als acteur gevraagd en speelde in de Hercules films die werden opgenomen in Rome. Arnold Schwarzenegger wist wat hem te doen stond. Hij had zijn visie helder: als eerste zou hij ook kampioen worden in bodybuilden. Daardoor zou hij ook in films kunnen spelen in Amerika.

Vanaf dat moment wist hij wat hem te doen stond. Hij had zijn passie gevonden. Het maakte niet uit hoe hard hij hiervoor moest werken en het maakte ook niet uit welke tegenslagen hij te voortduren kreeg.


2. Denk nooit klein

Denk groot, "aim for the stars". Arnold Schwarzenegger wilde niet een zomaar een acteur worden, nee, hij wilde de bekendste, grootste en best betaalde acteur in Hollywood worden.

Door groot te denken, daag je jezelf uit en zend je een boodschap uit naar het universum.

We overschatten vaak wat we in een jaar kunnen doen, maar onderschatten wat we in drie jaar kunnen bereiken.

Door groot te denken zul je resultaten halen die je zelf niet voor mogelijk hield.


Als ik mezelf als doel stel om 5 kilometer te gaan hardlopen dan ben ik na 3 kilometer moe. Stel ik het doel om 10 kilometer te gaan lopen, denk ik na 5 kilometer, ohh, heb ik er al 5 op zitten!


3. Luister niet de mensen die alleen maar nee zeggen

Arnold Schwarzenegger werd uitgelachen om zijn droom om een groot acteur te worden in Amerika. Jij, met dat Duitse accent en die rare achternaam... Zwartzeschnitzel?

Maar Arnold luisterde daar niet naar en nam acteerlessen, Engelse les en zelfs lessen om zijn accent te verminderen. Uiteindelijk kreeg hij een kleine rol in een serie. Hij bleef doorgaan en de rollen werden groter en uiteindelijk kwam zijn grote doorbraak en speelde zijn hoofdrol in Conan the Barbarian. Alles waar de negatieve mensen hem voor waarschuwden werd zijn grootste bezit. De beroemde uitspraak "I'll be back" kwam juist door zijn Duitse accent.

Dus luister alleen naar jezelf, luister naar je eigen gevoel. Doe wat goed voelt voor jezelf. Heb je naar je idee teveel mensen in je omgeving die alleen maar nee zeggen? Wellicht moet je eens nadenken over andere mensen in je leven.


4. Work you ass off!

Focus op de input, niet op de uitkomst. Start klein, maak de berg niet te hoog. Begin niet direct met het lopen van de marathon, maar begin klein. Focus op de inspanning en niet op het resultaat. Heb je hard gewerkt, maar je doel niet gehaald? Gefeliciteerd! Morgen kun je weer oefenen, net zo lang tot het wel lukt. Niemand word een zomaar ineens een wereldkampioen. Hiervoor is veel hard werk vereist. Arnold Schwarzenegger trainde 5 uur per dag, had er nog een baan naast en nam daarnaast nog allerlei lessen. Onderaan deze blog wil ik je nog een inspirerende film laten van Leo Messi.


5. Geef iets terug

Alles wat je geeft, krijg je 10 keer terug! Wij zijn gezegend, dat wij mogen werken aan onze persoonlijke ontwikkeling. Je hebt al heel veel geleerd en kennis in huis. Hoe mooi is het als je iets terug kunt doen voor een ander?!


Zie hieronder de film waarin Arnold Schwarzenegger de 5 regels voor succes toelicht.Bonus video ~ Leo Messi68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page